Scharlau

VEmed - Laboratorijska oprema

Scharlau Chemie, SA, je tvrtka koja je angažirana u proizvodnji laboratorijskih kemikalija i mikrobioloških hranjivih podloga poznata po svojim iznimnim kvalitetama. Tvrtka je dio grupe Scharlau Science Group, koji se sastoji isključivo od tvrtki koje proizvode i marketinški plasiraju proizvode na tržištu za laboratorijsku uporabu.

Scharlau Chemie, SA, je s radom počeo u Barceloni 1947 pod imenom FEROSA, proizvodnjom kemikalija za organske sinteze. Sedamdesetih godina prošloga stoljeća tvrtka je izašla na tržište sa "Scharlau" nizom laboratorijskih reagensa i proširila svoju istraživačku djelatnost u pročišćavanje otapala (solventa). Kada je HPLC tehnika postala popularna tijekom 80-ih, Scharlau je posjedovao tehnologiju za proizvodnju HPLC otapala te se uspio probiti na lidersku poziciju u ovom industrijskom sektoru na Španjolskom tržištu.

Godine 1992. Scharlau Chemie SA stekla je vlasništvo nad proizvođačem dehidriranih hranjivih podloga za mikrobiologiju. Tijekom proteklih 15 godina tvrtka je proširila svoj asortiman proizvoda u velikoj mjeri, postaje globalni dobavljač kemikalija i hranjivih podloga za laboratorijsku upotrebu. Trenutno, preko 3000 proizvoda prodaju se pod brendom SCHARLAU.

Dugogodišnje iskustvo u odabiru sirovina, usavršavanju proizvodnih procesa, stroge analitičke kontrole pomoću najsuvremenije opreme, te svestrana pakiranja su glavne karakteristike aktivnosti kompanije.Njegova vrijedna znanja dostupna su za korist klijenata kroz Scharlau proizvode, ali i specifičnije u mogućnosti mjere kemikalije da ispunjava određene uvjete. U posljednjih pet godina Scharlau se značajno proširio u svijetu. Scharlau proizvode sada možete pronaći u preko 90 zemalja diljem svijeta.